Geitramssaft


Geitramssaft :) 
200 g friske blomster, 6 dl sukker, 1 pose sitronsyre(30 g), 1 sitron, 1 liter vann. 



Vask sitronen og skjær den i skiver (bruk gjerne økologisk). Legg blomster og sitron i en glassbolle en dag eller to. Kok opp vann, tilsett sukker og sitronsyre - rør til alt er oppløst. Hell det kokende vannet over  blomster og sitronskiver. Avkjøl og sett blandingen i kjøleskap. Ta ut sitronskivene etter en dag, la blandingen stå 3-4 dg før du heller blandingen over i en ny bolle og siler av blomsterbladene. Bland den ferdige blandingen med vann eller f.eks bris uten tilsatt smak, tilsett også gjerne isbiter/knust is. God og frisk saft med nydelig farge :) 
(Oppskriften fant jeg i bladet Lev Landing :) ) 

Holdbar ca en ukes tid i kjøleskap. Saften kan fryses. 
   





Kommentarer

Populære innlegg