Grove og fine polarbrød uten elting og heving :)

Hjemmelaga polarbrød er godt :) Godt både til frokost/lunsj og i matpakka.
Jeg har ei oppskrift på polarbrød uten elting og heving der det brukes bakepulver (under)  og ei med gjær (se eget innlegg)

Enkelt og kjapt, klar til å spises på ca en halvtime.

Oppskrift
Grove                                                          
200 gram hvetemel                                                        
200 gram sammalt hvete (finmalt)                                                        
•  2 ts bakepulver                                                                                  
•  1/2 ts sukker                                      
•  1/2 ts salt                                          
•  2 dl melk
•  50 gram smør - smelter

Mellomgrovt                      
150 gram havregryn (knuses med stavmikser)                                        
250 gram hvetemel
•  Øvrige ingredienser likt som Grove

Fine
400 gram hvetemel
•  Øvrige ingredienser likt som Grove

Fremgangsmåte
Bland sammen det tørre, tilsett melk og smeltet smør. Rør sammen til en deig. Bak ut med en gang.
Ha mel på bakebordet, del opp deigen i emner, ca 6-8 stk (alt etter hvor store de ønskes).
Rull emnene til boller, kjevle dem ut, ca 1 cm tykke (eller klapp dem ut til ønsket størrelse).
Stekes midt i ovn på 225 grader, ca 7-10 min.

Oppbevares i pose eller tett boks i kjøleskapet, men er også fine å fryse :)

Tips: De kan brukes som pizzabunn. Lettvint posjonspizza, f.eks: litt tomatpure/hermetiske tomater,
finhakket hvitløk, skinke/pepperoni, ost, rødløk. Alternativt hvit pizza, creme fraiche el rømme,spekeskinkebiter,ost,hvitløk,rødløk. Bruk det du har tilgjengelig :)

Grove polarbrød:)

Fine polarbrød :)

Kommentarer

Populære innlegg