Ovnsbakt torsk med ramsløkpesto og grønnsaker
Noen ganger må man rydde kjøleskapet for matrester, og da kan det være spennende å se hva det blir til mat :) Restematmiddag er god utnyttelse av maten og man slipper å kaste så mye. Denne gangen ble det en enkel og god middag med ovnsbakt torsk med ramsløkpesto og grønnsaker.
Oppskrift
torskefilet
2 gulrøtter
1 bit sellerirot
4 poteter
2 vårløk
1 sjalottløk
litt fløte (ca 2 dl)
litt smør
1 eple
saften av ei halv appelsin
fiskekrydder
Oppskrift
torskefilet
2 gulrøtter
1 bit sellerirot
4 poteter
2 vårløk
1 sjalottløk
litt fløte (ca 2 dl)
litt smør
1 eple
saften av ei halv appelsin
fiskekrydder
Fremgangsmåte
Start med å helle fløten i en ildfast form. Gulrøtter og sellerirot skjæres i biter, gi dem et raskt oppkok før de helles over i formen. Dersom du ikke har ferdigkokt potet, skjær de råe i skiver og kok opp sammen med grønnsakene. Skjær opp vårløk, sjalottløk og epler i biter. Legg opp maten lagvis i formen. Ha i noen biter med smør. Smør fisken med ramsløkpesto, legg de på toppen av grønnsakene.
Dryss over litt ønsket krydder og klem over safen av en 1/2 appelsin.
Stekes midt i ovnen på 210 grader, ca 18-20 min (til fisken begynner å flake seg).
God middag :)
Kommentarer
Legg inn en kommentar