Frokosthorn :)

Store, gode og saftige horn:)

Oppskrift
500 g siktet hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ss sukker
1 ts salt
2,5 dl melk
1 egg
75 g smør (jeg brukte kviteseidsmør, men bruk det du har av smør el margarin)
-------
Egg til pensling
Valmuefrø

Fremgangsmåte
Bland sammen det tørre, tilsett fingervarm melk og egg (pisket lett) - elt godt
Tilsett kaldt smør i terninger - elt videre noen minutter

Dekk bollen med plast, settes til heving ca 1 time.
Kjevle ut deigen til en stor sirkel, del inn i 8 deler. Rull sammen hornene, etterhev ca 1 time.

Pensles med sammenpisket egg, strø over valmuefrø.

Ønskes en litt grovere variant, bytt ut noe av hvetemelet med sammalt hvetemel og lettkokte havregryn - ca 150 - 200 g. (havregrynene kan godt kjøres en runde i stavmikser før de tilsettes).

Stekes midt i ovn - over/undervarme - 200 grader i ca 12-15 min.













Kommentarer

Populære innlegg