Dag 5 - Voll til Ry herberge

Vi startet rolig på dag 5 med god frokost på Kongsvold før vi tok toget til Berkåk. For å spare oss selv litt tok vi videre buss fra Berkåk til Voll. Der var vi innom et koselig museum "Gammelbua" før fikk vi omvisning i Rennebu kirke, som er den eldste av landets fem Y- formede kirker. Fra kirken gikk leden på riksveien et stykke før den gikk over på grusvei og fordi en "dødisgrop". Det var fasinerende å se. Leden gikk videre over noen åkrer og opp en stigning gjennom et skogområdet før det igjen flatet ut. Her gikk vi forbi noen flotte bygninger, bl.a den gamle prestegården Reberg. Siste del av leden var på sti og kjerreveg før den gikk over til grusvei de siste kilometerne til Ry herberge.

Dagens etappe var en fin og lett vandring på 9,6 km som tok ca 3 timer, og var godt merket. Denne etappen anbefales også, naturen fasinerer virkelig med sitt mangfold. I tillegg har vi truffet mange hyggelige pilegrimer på vandringen, i hovedsak tyske, engelske og franske. Skikkelig koselig å dele historier.

Ved ankomst på Ry herberge fikk vi servert en god middag med ovnsbakt torsk og laks i hovedhuset, en gammel ærverdig bygning med mye historie. Vi overnattet på stabbursloftet som var ganske så luftig med god trekk fra vegger og gulv. Her kunne man også ta en vask ut i det fri, men vi hadde tilbud om både bad og toalett i enden på fjøset. Her ble det å krype under dyna, ta tidlig kveld og håpe på at vi ikke måtte ut på noe ærend i løpet av natta. Nå føler vi oss virkelig som pilegrimer! :)



















Kommentarer

  1. Er mektig imponert over begge to 😊 Lykke til videre på ferden 💪💪

    Klem Lars

    SvarSlett
  2. Taker for hyggelig tilbakemelding :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg