Dag 8 - Svorkmo skytterhus til Skaun meninghetshus

Det var ei kjølig natt på feltseng med kun et pledd, så vi sto tidlig opp. Dagen vår startet allerede kl 05.30 med litt strikking før vi spiste frokost og fikset matpakker. Deretter la vi i vei glad og fornøyd, og spente på hva dagen ville by på. Leden startet på en grusvei som gikk over til en sti med jevn stigning i flere kilometer. Det var et helt fantastisk naturlandskap med flotte blomster, så vi måtte ta oss tid til å lage en bukett som vi la til pynt på en stamme til de som kom etter oss. Det var masse blåbær, multer og bringebær, så vi spiste og koste oss. Skikkelig energipåfyll :) Etter en stund kom vi til et myrområde hvor det var lagt ut planker på den første delen av området, men ikke de siste to kilometerne. Vi ble litt våt på beina, men naturen bød på så mye vakkert at det glemte vi fort. Senere hadde vi en koselig lunsjpause ved Solsjøen.

Dagens etappe var på 19 km og tok ca 7 timer. Første del av leden gikk i veldig rolig tempo fordi vi ikke klarte å gå forbi alle bærene, og fordi flere av stedene vi passerte hadde så fantastisk utsikt. Vi var også heldig med været med kun en liten halvtime med regn. På andre halvdel av leden økte vi tempoet for å være sikre på at vi rakk butikken. Mat er viktig.

Vel framme på Skaun menighetshus, der vi skal overnatte på feltseng nok en gang, kom en tidligere kollega av meg, Asbjørg, med dyner og håndduker. Snakk om service, virkelig gull verdt. Det ble også tid til en omvisning i Skaun kirke, en middelalderkirke fra 1183.

Vår konklusjon er at denne etappen er den fineste etter Dovre. Vakkert landskap og botanisk mangfold. Sliten og vondt har vi, men er så fornøyd med dagen i dag og det vi har gjennomført så langt. Nå blir det matlaging og kanskje blir det litt strikking også før vi legger oss til å sove i en stor sal med 7 andre tyskere og nederlendere. Så venter morgendagen med nye mil :)




























Kommentarer

Populære innlegg